Gasontladingslampen

Gasontladingslampen hebben per lamp een zeer hoge lichtopbrengst. Daardoor kan een enkel armatuur een relatief grootoppervlak verlichten dan wel een verder weg liggend opject verlichten met een smallere straal. Armaturen met gasontladingslampen zijn in verschillenden soorten en uitvoeringen verkrijgbaar, waarbij elke combinatie specificaties heeft voor een bepaalde toepassing. Doordat gasontladingslampen relatief veel licht uitstralen en er daardoor een relatief groot (vloer)oppervlak aangelicht kan worden is het wel noodzakelijk om het licht voldoende te spreiden, hiervoor is er vaak wel wat hoogte noodzakelijk, deze armaturen worden dan ook meestal toegepast vanaf ca. 6...7m hoogte.

Doordat een enkele gasontladingslamp (t.o.v. bijv. een PL- of TL-armatuur) een relarief grote lichtopbrengst heeft zijn er maar een gering aantal armaturen benodigd voor de zelfde lichtsterkte, waardoor u een effici�ntere lichtoplossing bereikt. Door dat er een geringer aantal armaturen voorzien van gasontladingslampen benodigd zijn, kunnen de investeringskosten lager uitvallen, maar zijn er ook lagere onderhoudskosten en kan dit tevens leiden tot een energiebesparing !

Om te kunnen zeggen wat de beste oplossing is voor uw project, kunnen we de benodigde lichtberekeningen voor u maken, zodat u vooraf weet wat de beste keus is !

Voor de agrarische sector zijn we tevens leverancier van Agrilight verlichtingsarmaturen. Wij maken een doordacht lichtplan met een goede lichtverdeling voor ieder type stal.

Bekijk brochures

Meer weten?

Neem contact op

Foto's