Energiebesparing MILK2HEAT

De MILK2HEAT installatie maakt uw gasrekening verleden tijd!

Tijdens het koelen van de melk ontstaat warmte die normaal gesproken afgegeven wordt aan de buitenlucht. Doormiddel van de MILK2HEAT installatie wordt deze warmte teruggewonnen en omgezet in bruikbare warmte voor het verwarmen van warm water en zelfs uw woonhuis of andere gewenste doeleinden. Voor elke situatie wordt door ons een maatwerk oplossing gemaakt. 

Hoe werkt het?

De gemolken warme melk stroomt met 37 graden uit de koe naar de melkkoeltank. De melk wordt met een zo warm mogelijke temperatuur naar de melkkoeltank getransporteerd. Wanneer de melk wordt gekoeld van 37 graden naar 3 graden onttrekt de MILK2HEAT unit de restwarmte uit de melk die wordt getransporteerd naar het buffervat voor het verwarmingssysteem. Tegelijkertijd zorgt de MILK2HEAT unit voor de onderhoudskoeling zodat de melktemperatuur op 3 graden in de melkkoeltank blijft. 

Winter / Zomerstand

In de zomer verbruikt u minder gas dan in de winter. Een zomer en winterstand biedt dan een uitkomst! Wanneer de zomerstand actief is wordt doormiddel van een platenkoeler de melk terug gekoeld voordat de melk in de melkkoeltank komt. Hierdoor wordt er bespaard op de draaiuren van de MILK2HEAT unit, natuurlijk blijft de MILK2HEAT installatie ongehinderd de gewenste doeleinden verwarmen

Overal toepasbaar 

Voor zowel melkveehouders met koeien als geiten is de MILK2HEAT installatie geschikt. Ook voor zowel robotoptellingen als conventionele melksystemen wordt een maatwerk oplossing gerealiseerd. 

Aanpassen bestaande koelmachine 

Heeft u een korte tijd geleden nog geinvesteerd in een nieuwe energiezuinige koelmachine. Geen nood! Wij bekijken graag de mogelijkheden om uw huidige koelmachine aan te passen tot een MILK2HEAT unit, dit geldt voor elk merk. 

Kostprijsverlagend 

Doordat de teruggewonnen warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het getransporteerd wordt naar bijvoorbeeld uw woning bespaard u aanzienlijk op uw gasrekening. Gasbesparingen van 40% tot 90% worden behaald door de MILK2HEAT installatie. 

Energieneutraal 

Besparen op gas dankzij de MILK2HEAT installatie is natuurlijk al mooi, maar ook het besparen op stroomkosten in combinatie met zonnepanelen is mogelijk. Wij werken met SolarWorld zonnepalen van Duitse kwaliteit. SolarWorld bestaat al 30 jaar, dat is vrij uniek in deze markt met veel relatief jonge fabrikanten.

Bekijk brochures

Meer weten?

Neem contact op

Foto's