Melk Taxi

 

Kalveren voeren wordt gemakkelijk gemaakt. S’morgens en S’avonds heeft u een afspraak met uw kalveren. Misschien wel de meest belangrijke afspraak op uw bedrijf, want hier legt u de basis voor het latere succes van uw bedrijf.

De tijd is vaak een hekel punt, omdat het melken en voeren van de koeien tegelijkertijd ook uw volle aandacht vereisen.  Wilt u ook graag het voederen van kalveren in eenlingboxen of iglo’s stroomlijnen? Dan moet je nadenken over de MilkTaxi, want met de MilkTaxi krijg je de tijd die je nodig hebt om je te concentreren op belangrijke dingen die nodig zijn in de kalverschuur.

Overzichtelijke, simpele bediening

Met de heldere informatie op het display gaat het bedienen vrijwel vanzelf. Dat betekent een korte inwerkperiode voor u en uw personeel. Een groot aantal functies kunnen via verschillende tijdsturingen automatisch worden geprogrammeerd.

Nog meer inhoud

Uit vier verschillende modellen kunt u de passende melktaxi kiezen: 80, 150, 260 en 250 l als aanhangwagen.

Krachtig bodem roerwerk

In seconden wordt elk soort melkpoeder volledig en goed gemengd door de sterke duurzame mixer in de bodem. Dit waarborgt ook een goede reiniging van de melktaxi, en niets staat het goed functioneren meer in de weg.

Gelijkmatig verdeelde verwarming

De unieke oppervlakteverwarming verwarmt de melk gelijkmatig en voor komt dat deze aanbrandt. Zelfs bij een hoog hittevermogen van 6 kW levert dit geen problemen op.

Pasteuriseerder

Alle gevaarlijke cellen worden gedood bij het pasteuriseren gedurende 35 minuten bij 64 °C. Naar keuze kunt u ook voor een warmtebehandeling gedurende 60 minuten bij 60 °C kiezen. Alle starttijden zijn vrij te programmeren. Dus als u ’s morgens in de stal komt staat de melk voor uw kalveren gepasteuriseerd en op temperatuur klaar. Bijzonder praktisch is de automatische koelfunctie, hierdoor kunt u separatie melk van uw melkrobot of melkstal gedurende de dag koel bewaren. Zo blijft de melk vers - en uw kalveren gezond.

Makkelijk te doseren

Met 9 vrij te programmeren doseerhoeveelheden kunt u haast elke willekeurige gewenste hoeveelheid goed en nauwkeurig doseren – zonder nadruppelen, tot op 50 ml nauwkeurig. Bovendien is de handgreep ergonomisch aangepast en aangenaam licht.

Stabiel voertuig op 4 wielen

De melktaxi met een laag zwaartepunt staat extreem stevig op zijn 4 wielen. Ook bij snel rijden en volledig gevuld valt hij niet om.

Draadloze afstandsbediening

Kalveren tot op een afstand van 10 mtr kunnen eenvoudig en nauwkeurig wordengevoerd doormiddel van de draadloze afstandsbediening in de doseerarm.

Automatisch reinigen

Door het volledige te openen deksel kunt u de tank makkelijk en ef_ ciënt schoonmaken. Het automatische reinigingsprogramma zorgt voor optimale hygiëne. Rest melk of water uit de pomp en slang, worden volledig verwijderd.

Donker? Geen punt!

Dankzij het geïntegreerde LED-rijlicht (bij de modellen 150 en 260 l) ziet u altijd waar u heen rijdt. Dan is het voeren van de kalveren ook ‘s avonds geen probleem meer.

EL-AN aandrijving

Bij de modellen 150 en 260 ltr. kunt u met de elektrische aandrijving traploos naar voren en naar achteren rijden, ook heeft u daarbij nog een hoge en lage snelheidskeuze. Dat maakt het voeren van de kalveren niet alleen tot een prettige bezigheid, maar ook uw rug wordt op die manier ontzien.

Nog beter in het terrein

Met de 40 cm grote voorwielen en een verhoogde bodemvrijheid zijn oneffenheden of drempels geen enkele hindernis meer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons verkoopteam, deze zijn te bereieken op 0546-697772. Of vul het onderstaand contact formulier in en wij zullen met u contact opnemen.

Bekijk brochures

Meer weten?

Neem contact op

Foto's