Bedrijfspand Trioliet te Oldenzaal

OLDENZAAL - Trioliet is wereldwijd marktleider op het gebied van veevoedermengmachines. Het einde van de groei van het Oldenzaalse bedrijf is echter nog niet in zicht. Tussen de bestaande bedrijfshallen en het hoofdkantoor wordt gebouwd aan een nieuwe hal van 7.400 vierkante meter, waardoor het totale aantal bebouwde vierkante meter op meer dan 22.000 vierkante meter uitkomt.

Trioliet is al ruim 60 jaar fabrikant van voertechniek voor de rundveehouderij. Bij het bedrijf werken 225 mensen. Trioliet profiteert volop van het feit dat het werkzaam is in een goede branche. Liefst 85 procent van de machines is bestemd voor export: naar 45 landen. De onderdelen worden geleverd door metaalbedrijven uit heel Europa, waarna ze in elkaar worden gezet in Oldenzaal. ,,We hebben het geluk dat we opereren in een groeiende markt”, zegt directeur en mede-eigenaar Robert Liet. ,,We drinken en gebruiken nog altijd veel zuivel. Er stoppen veel kleinere boeren, maar de boeren die overblijven worden groter. Van die schaalvergroting profiteren we.”

Met de bouw van de nieuwe hal is - inclusief de aankoop van de grond - zo’n 6 miljoen euro gemoeid. De bouw wordt uitgevoerd door aannemer Steggink uit Reutum. Volgens Robert Liet moet de uitbreiding in april klaar zijn.

Foto: De broers Robert (rechts) en Kees Liet van Trioliet

Bekijk brochures

Meer weten?

Neem contact op

Foto's