PVC dakbedekking

PVC Dakbedekking

PVC dakbedekking is minder duurzaam en minder UV-bestendig dan EPDM maar heeft wel een langere levensduur dan bitumen. PVC dakbedekking kent geen brandgevaar. De minimale dikte van PVC-banen is 1,2mm en is in diverse kleuren leverbaar. De levensduur van PVC dakbedekking is ongeveer 20-30 jaar. De PVC dakbedekking kan worden afgewerkt met zinken, koperen, plastisol, of aluminium dekkappen die in diverse uitvoeringen kunnen worden gezet. De kunststof PVC is één van de meest gebruikte kunststof (thermoplast) dakbanen. Aan 'puur' PVC wordt daarvoor wel een weekmaker toegevoegd omdat PVC in zuivere toestand hard en broos is. Deze weekmaker zorgt ervoor dat de folie van de dakbaan flexibel blijft. Het einde van de technische levensduur is bereikt als het product zo'n 30 procent van zijn weekmakers heeft verloren.


PVC-dakbedekking is goed bestand tegen chemicaliën, maar wordt daarentegen wel aangetast door organische oplosmiddelen zoals aardolieproducten, bijvoorbeeld bitumen en polystyreen. Daarom worden dakbanen van PVC nooit direct op een bitumen of polystyreen ondergrond aangebracht; er zit altijd een scheidingslaag tussen van glasvlies of polyester.


PVC-dakbanen zijn leverbaar in vele kleuren; de standaardkleur is lichtgrijs. De minimale dikte van PVC-banen is 1,2 mm. De breedte varieert sterk: van 700 mm. tot 3.000 mm. De dakbanen worden in zowel gewapende als ongewapende uitvoering geleverd. Ze worden toegepast in losliggende geballaste én mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen. De levensduur van daken met PVC is 20 tot 25 jaar. Daarbij geldt: hoe dikker het materiaal, des te langer de levensduur

Bekijk brochures

Meer weten?

Neem contact op

Foto's