Bedrijven

Legionellapreventie

Shutterstock 1046584624 - FH Loohuis

Aandacht voor legionellapreventie bij het bouwen en beheren van gebouwen met collectieve leidingwaterinstallaties blijft nodig. Legionellapreventie is belangrijk op plaatsen en bij installaties waarbij het risico op ziektegevallen door legionella groter is. Met enige regelmaat worden immers te hoge concentraties van de legionellabacterie aangetroffen.

Bent u eigenaar van een locatie waar mensen door leidingwater groot risico lopen op legionella? Dan moet u een aantal maatregelen nemen. Er moet een risicoanalyse uitgevoerd worden, deze analyse laat zien waar legionellabacteriën kunnen groeien in uw waterleiding. Op basis van deze risicoanalyse moet er een beheersplan worden opgesteld, hierin staat welke maatregelen nodig zijn om de groei van legionellabacteriën tegen te gaan. Door uw leidingwaterinstallatie goed aan te leggen, onderhouden en beheren, verkleint u het risico op legionella. Voor iedere eigenaar geldt dat waterleidinginstallaties moeten voldoen aan eisen (zogenoemde algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties in NEN-norm 1006). Wij helpen u graag bij de realisatie van legionellapreventie voor uw bedrijfspand.

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
1 R6 A0151 CWP - FH Loohuis