Pigs2Heat

Pigs2Heat
1 - FH Loohuis

Maak uw gasrekening verleden tijd!

Waarom zou u de warmte weggooien?

Een luchtwasser wordt geplaatst om het aanwezige stof met geuren en ammoniak te filteren, zodat deze niet worden uitgestoten naar buiten. Naast het filteren van de lucht heeft een luchtwasser ook een ander groot voordeel, tijdens het filteren neemt deze namelijk warmte uit de lucht op in het water. Deze warmte kan vervolgens weer nuttig worden ingezet. De afgezogen lucht heeft, afhankelijk van het stook gedrag in de stal, een temperatuur van 20 tot wel 25 °C. Aangezien luchtwaswater niet alleen bestaat uit water maar ook is voorzien van toevoegingen, gebruiken we een wisselaar om de warmte uit het water over te dragen naar de Pigs2Heat-unit. Hierdoor wordt het water opgewaardeerd tot een temperatuur van 45 °C. Dit is toepasbaar voor verwarming van de biggenstal en vloerverwarming in de varkensstal.

Belangrijk is dat de gehele installatie wordt afgestemd op de hoeveelheid aanwezige ventilatielucht en eventueel het benodigde verwarmingsvermogen. Wanneer dit niet in balans is zal de installatie niet de gewenste resultaten behalen. We willen graag de mogelijkheden met u bespreken om tot een goede en energiezuinige oplossing te komen.

Pigs2 Heat - FH Loohuis

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
Foto Henk Jan Zwiggelaar - FH Loohuis