Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland: Special Edition!

21 juni 2019

Woensdag 26, donderdag 27 & vrijdag 28 juni is de hele agrarische sector weer in de ban van de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland. De beurs is 3 dagen lang geopend van 13.00 uur tot 21.30 uur.

Entreekaarten

FH Loohuis BV Biedt u gratis entreekaarten ter waarde van 10 euro aan, deze zijn de bestellen via https://ticket.cno-expo.nl/product/relatiekaarten-land-en-tuinbouwbeurs-oost-nl/.


Opening woensdag 26 juni om 13.00 uur

We openen de Special Edition dit jaar met de winnaar van het populaire programma Expeditie Robinson Jan Bronninkreef. Met een aantal samenwerkende partijen zal Jan hieraan zijn eigen draai geven.


Nieuwe locatie

De vakbeurs wordt gehouden aan de Oxersteeg 21, te Deventer. We zijn te gast bij de Familie Kloosterboer, wellicht beter bekend als De Mariahoeve, Oxe. Deze nieuwe zichtlocatie vanaf de A1 biedt geweldige mogelijkheden tot het houden van verschillende demonstraties in- en rondom de stal.


Demonstraties

Op de beurs zullen verschillende demonstraties worden uitgevoerd. Ga voor het programma van de voerdemonstraties, hooibouwdemonstraties en voer-aanschuifdemonstratie naar https://www.landentuinbouwbeurs.nl/demonstraties/. Ook kunnen bezoekers een testrit maken met wel 8 verschillende trekker merken.


De volgende deelnemende merken zullen een demonstratie uitvoeren:

 • Hooibouw: Kuhn en Claas
 • Voeren: Kuhn, AGM en Peecon
 • Aanschuiven: Lely, DeLaval en JOZ
 • Stalvoedering: Grazer

 

The Young Farmers Party

Voor het eerst op Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland en bekend uit het concept Landbouwvakdagen wordt er dit jaar The Young Farmers Party georganiseerd. Dit jaar met een leuke extra toevoeging van vrouwelijke aard! Exclusief met  De missverkiezing van de Boerinnenkalender! Op deze party kunt u genieten van o.a. live muziek van de band Free Willy, natuurlijk de boerinnen missverkiezing en veel gezelligheid.

Standhouders kunnen deze tijd ook nog eens extra gebruiken om in aanraking te komen met jonge agrariers!

 

Innovatietour

Op deze Special Edition wordt er ook gebruik gemaakt van draadloze headsets. Deze headsets worden gebruikt bij alle demonstraties en bij de innovatietour. Wat is de innovatietour? Bij deze tour krijgt u een rondleiding op de beurs en gaat u met een groep alle standhouders langs. Daar krijgt u in een korte maar krachtige pitch te horen over alle innovaties van het bedrijf. Ook FH Loohuis BV, Loohuis Melkveehouderijtechniek en Loohuis Agro Neutraal zult u voorbij zien komen tijdens deze tour.

 

Kringlooplandbouw, maar hoe?

Op vrijdag middag 28 juni start om 14.00 uur het symposium omtrent kringlooplandbouw. Hierover zal VVD-er en Europarlementarier Jan Huitema zijn betoog houden in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Ook staan er andere symposia en presentaties op het programma, houd hiervoor de website in de gaten.

 

Boerinnen-verwentent + Kidsplein

Aan het hele gezin wordt gedacht tijdens deze dagen. Zo is er een plein compleet ingericht voor de boerin, hier kunnen zij heerlijk ontspannen of kennismaken met nieuwe producten. Ondertussen spelen de kinderen op het springkussen of maken zij een rondje op de kinderquads!


Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland is drie dagen lang de meest volledige vakbeurs voor:
 • mechanisatie
 • akkerbouw
 • rundveehouderij
 • intensieve veehouderij
 • vollegrondteelt
 • schapen- en geitenhouderij
 • bosbouw
 • groentechniek


Land- en Tuinbouwbeurs - 26 t/m 28 juni 2019

Openingstijden: 13.00 - 21.30 uur

De Mariahoeve

Oxersteeg 21

7428 MC Deventer

www.landentuinbouwbeurs.nl