Energiebesparing

Pigs2Heat-systeem Weersink te Geesteren

01 - FH Loohuis

De vraag om energie te besparen is nu groter dan ooit en zal inmiddels ook door ieders hoofd gespookt zijn. Zo ook bij deze varkenshouder in Geesteren, die bij ons kwam met de vraag: "Kunnen jullie ervoor zorgen dat mijn gasverbruik met ongeveer 75% wordt verlaagd?" Bij FH Loohuis denken we graag mee aan vraagstukken op het gebied van duurzame energie, dus zijn we hier meteen mee aan de slag gegaan.

Ons Pigs2Heat-systeem is al bij meerdere varkenshouders naar tevredenheid toegepast. Het is gebaseerd op het terugwinnen van de warmte uit de ventilatielucht van de varkens. Vaak worden er luchtwassers toegepast in de varkenshouderij, waardoor het water uit te wisselen is met een rvs wisselaar door onze Nibe warmtepompen. Op deze manier kan een aanvoertemperatuur gecreëerd worden van 45-50 graden Celsius. Dit is zeer geschikt voor het verwarmen van vloerwarming in de stallen. Door onze eigen besturingsunit is het systeem op maat te maken en bestaat ook de mogelijkheid tot combineren met een zonneboiler of een bestaand cv-systeem. In dit geval hebben wij op een zeugenbedrijf de verwarming verzorgd door twee warmtepompen van 60kW die ieders een eigen bron (luchtwasser) hebben. Als back-up zijn de jonge Nefit ketels nog steeds aanwezig. Alle warmte opwekkers zijn aangesloten op het buffervat, waarna de warmte richting de stal kan vertrekken.

Benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw gasrekening? Bel naar 074-3494301 en vraag naar Christian Ottink of Gerben Bom.

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
Werkenbij - FH Loohuis