Agrarisch

Hydrofoorinstallaties

Hydrofoor - FH Loohuis

Aangezien er bij agrarische bedrijven vaak gebruik wordt gemaakt van een breektank, al dan niet op een eigenwaterinstallatie, is het noodzakelijk om achter deze breektank een hydrofoor te plaatsen. Een hydrofoor zorgt er voor dat de waterinstallatie op druk wordt gebracht en gehouden. De hydrofoor bestaat grofweg uit een pomp in combinatie met een drukvat en drukschakelaar. Als er in het leidingwerk achter de hydrofoor een kraan wordt opengedraaid, water wordt gevraagd, daalt de druk, waarop de drukschakelaar de hydrofoorpomp inschakelt. Het drukvat is er om het aantal inschakelingen van de hydrofoor zoveel mogelijk te beperken.

Tegenwoordig worden de hydrofoorpompen vaak aangestuurd door een frequentieregelaar, wat een aanzienlijke besparing in het verbruik van de hydrofoorinstallatie geeft!

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op!

Bel naar 074-3494301 (Saasveld), 0546-697772 (Daarle), mail naar info@fhloohuis.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
Foto Henk Jan Zwiggelaar - FH Loohuis