Agrarisch

Verlichting

IMG 0041 1 - FH Loohuis

Wij zorgen voor de meest innovatieve verlichting in uw stal die voldoet aan alle hedendaagse eisen en wensen. Bij stalverlichting zijn lichtniveau, verdeling en duur van het licht belangrijk. Verlichting in uw stal is van invloed op de prestaties en het welzijn van uw dieren.

Paarden hebben behoefte aan visueel contact. In donkere stallen zijn er minder mogelijkheden tot (visueel) contact met andere paarden. Hierdoor kan eerder afwijkend gedrag optreden zoals weven, kribbebijten en windzuigen. Iets wat veelal ontstaat door verveling.
Binnen de fokkerij speelt stalverlichting tevens een belangrijke rol. Verlichting heeft namelijk een grote invloed op de hormoonhuishouding en vruchtbaarheid van paarden. Het juiste lichtregime kan bijdragen aan het beter hengstig worden van merries. Daarnaast maken paarden ook nog eens een minder dikke wintervacht aan, wat aanzienlijk scheelt in arbeid en kosten voor bijvoorbeeld warmtedekens en scheren.

In rijhallen is het van belang een egale lichtverdeling te hebben. Het voorkomen van schaduw en ’lichtcirkels’ in de rijhal is één van de belangrijkste aandachtspunten.

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
Foto Rob Oude Hesselink - FH Loohuis