Agrarisch

Verlichting

Verlichtin 2 - FH Loohuis

Wij zorgen voor de meest innovatieve verlichting in uw stal die voldoet aan alle hedendaagse eisen en wensen. Bij stalverlichting zijn lichtniveau, verdeling en duur van het licht belangrijk. Verlichting in uw stal is van invloed op de melkproductie, de lactatieperiode, en de vruchtbaarheid van uw koeien. Daarnaast zorgt de juiste verlichting voor een betere vooropname bij dominante koeien en zorgt deze voor een beter waarneming van tochtigheid.

Door met stalverlichting de dagen te verlengen wordt de productie van melatonine beïnvloed. Melatonine wordt ook wel het slaaphormoon genoemd. Licht remt de productie van melatonine, duisternis versnelt dit. Met andere woorden: langer licht betekent minder slaaphormoon en actievere en gezondere koeien. Met eerdergenoemd lichtregime worden de lange zomerdagen gesimuleerd; de dagen waarop de koe van nature het meest actief is. Dit resulteert in een betere voeropname en dus hogere productie. De juiste verlichting draagt bij aan een beter welzijn van uw dieren.

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
Foto Peter Geerds - FH Loohuis