Bedrijven

Warmtepompen - kopie

CWP IMG 7858 3888 x 2592 24 september 2010 - FH Loohuis

Een warmtepomp in een woning gebruikt de in het milieu opgeslagen zonne-energie en put daarmee uit een nooit opdrogende energiebron. Vrijwel de enige energie die de geïnstalleerde warmtepomp in werking nodig heeft, is de stroom voor het aandrijven van de compressor. Er zijn warmtepompen die uit een kilowattuur stroom tot wel 6,0 kW bruikbare warmte-energie putten. De apparatuur is uiterst betrouwbaar en vrijwel onderhoudsvrij.

Hoe werkt een warmtepomp?

De geïnstalleerde warmtepomp onttrekt warmte aan de omgeving en stuurt die naar het verwarmingssysteem. Het proces verloopt als volgt: een afgekoeld, vloeibaar koelmiddel wordt om te beginnen door een warmtewisselaar van de warmtepomp in uw woning, een zogenaamde verdamper, geleid. Daar neemt het de warmte op van de omgeving (lucht/aardwarmte). Daarbij verdampt het koelmiddel. Het dan gasvormige koelmiddel wordt door een compressor aangezogen en samengeperst. Daarbij loopt de druk op en stijgt de temperatuur. Met behulp van een tweede warmtewisselaar (condensor) wordt de warmte overgedragen aan het verwarmingssysteem. Als gevolg van de warmte afgifte condenseert het koelmiddel en wordt het weer een vloeistof. Tot slot wordt de druk verlaagd via een smoorventiel en begint de kringloop weer opnieuw.

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
Foto Peter Geerds - FH Loohuis