Milk2Heat

Milk2Heat
CWP 7 M8 A9410 20190516 22 mm - FH Loohuis

Koemelk of geitenmelk

Warmtebron

Installatiebedrijf FH Loohuis en koelinstallateur Mueller ontwikkelden Milk2Heat. Dit is een systeem dat ervoor zorgt dat er voor zorgt dat uw energie zo optimaal mogelijk wordt benut.

Bij het melken van uw koeien gebruikt u veel energie om de melk naar de wenselijke temperatuur af te koelen. Aangezien er bij dit proces al veel energie gebruikt wordt wilt u natuurlijk dat er zo weinig mogelijk verloren gaat. Hier schiet ons Milk2Heat systeem u te hulp. De warmte die vrijkomt bij het koelen van de melk zou u normaal gesproken namelijk niet gebruiken. Wanneer u gebruik maakt van ons Milk2Heat Systeem zal deze verwaarloosde warmte worden gebruikt bij het opwarmen van een buffervat, waardoor u veel energie bespaart en de warmte kunt gebruiken om op te waarderen voor tapwater in uw stal of om bijvoorbeeld te gebruiken voor vloerverwarming in uw woning. Dit systeem kan tevens worden gecombineerd met heatpipes, buizen die de warmte van de zon op het dak gebruiken om het water in het buffervat te verwarmen.

Bij het melken van geiten verbruikt u ontzettend veel warm water. Bij het verwarmen van dit water wordt dan ook erg veel energie gebruikt. Deze energie zou u normaal gesproken volledig uit bijvoorbeeld een cv-ketel halen, welke op het in prijs stijgende gas draait. Om de kosten van deze dure energievorm te drukken helpen wij van FH Loohuis u om de energie die u normaliter bij het koelen van uw geitenmelk verwaarloosd te gebruiken om water in een buffervat te verwarmen. Aangezien dit water dus al voorverwarmd zal worden is er dus veel minder energie nodig om de temperatuur naar de wenselijke tapwaterwarmte te brengen. Dit systeem kan tevens worden gecombineerd met heatpipes, buizen die de warmte van de zon op het dak gebruiken om het water in het buffervat te verwarmen. Het grote voordeel van dit systeem kan daarnaast ook bij uw woning worden gebruikt om deze te voorzien van vloerverwarming en het opwarmingsproces in uw cv-ketel voor warmte in uw verwarming en ook uw warme tapwater

Milk2 Heat - FH Loohuis

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
Werkenbij - FH Loohuis