Artikel De Verééniging Hengelo in de Tubantia

De Vereeniging - FH Loohuis

Foto: Frank Hendriks en zijn zoon Simon zijn de stilte zat en gunnen belangstellenden alvast een kijkje in het gerenoveerde grand café en boetiekhotel. © Annina Romita

Tubantia

Nieuwsgierig naar De Verééniging in Hengelo? Bezoekers kregen alvast een voorproefje

HENGELO - Grand café en boetiekhotel De Verééniging in Hengelo opende zaterdagmiddag de deuren uit protest tegen de horecasluiting in verband met corona. Belangstellenden kregen een ‘voorproefje’ en konden alvast een kijkje nemen in het volledig gerenoveerde pand. Installatiebedrijf FH Loohuis heeft hier de W-installaties mogen realiseren, in samenwerking met de firma Reith die de E-installaties voor zijn rekening nam.

„Het is ruim 15 jaar geleden dat De Verééniging op slot ging en dat is lang genoeg geweest. Wij zijn de stilte zat en openen daarom morgen onze deuren.” Zo luidde de aankondiging een dag van tevoren op de sociale mediakanalen van De Verééniging. Veel mensen maken deze zaterdag van de gelegenheid gebruik om het karakteristieke pand eens van binnen te bekijken.


Vijftig trouwceremonies

Daar zien ze ruimtes die zijn ingericht in de weelderige stijl van de roaring twenties. Een looproute leidt hen via het lobby-café, de bistro en de theaterzaal naar boven waar de C.T. Storkzaal met balkon is. Die laatste zaal is geschikt voor vergaderingen en trouwceremonies. „Voor komende zomer staan er al vijftig trouwceremonies geboekt en we hopen dat er in de toekomst veel bruidsparen op dat champagnebankje zullen zitten”, zegt exploitant Frank Hendriks (53) terwijl hij naar een champagnekleurig bankje in een hoek van de C.T. Storkzaal wijst.


Code zwart

Verder zijn er nog twee van de in totaal twaalf suites te bezichtigen. Alle kamers beschikken over een balkon, kitchenette en een badkamer met separaat toilet. Aan de hotelkamers wordt overigens nog gewerkt, het is de bedoeling dat ze in februari klaar zijn. Hendriks is blij met de belangstelling voor het nieuwe horecabedrijf dat hij samen met zijn zoon Simon runt en de enthousiaste reacties van de bezoekers. Tegelijkertijd is het zuur dat de deuren om vijf uur weer dicht moeten. „Bij ons is het code zwart, wij moeten gewoon open”, zegt hij. „Daarom hebben wij ons aangesloten bij het protest van Hengelose horecaondernemers tegen de coronamaatregelen.”


Geen droomstart

Hendriks vertelt dat hij geen financiële steun krijgt van de overheid, omdat hij met zijn nieuwe zaak als startende ondernemer wordt gezien. „Als alles volgens plan was verlopen, waren we in december opengegaan. We hadden voor die maand een dikke orderportefeuille met veel borrels en feesten. Een droomstart, maar die zijn we nu kwijt.”


Aanwinst voor Hengelo

„Het loopt mooi door”, constateert Hendriks bij terugkomst in de bistro waar de bezoekers koffie krijgen. Ook Gert en Sandra Visscher uit Hengelo drinken er een kopje koffie. Ze waren nieuwsgierig hoe het pand er nu van binnen uitziet. „Ik ken het gebouw nog van vroeger, toen stond ik hier op het podium met de eindmusical van de Waarbeekschool”, vertelt Gert Visscher. Het pand is prachtig geworden, vinden ze. „De Verééniging is een aanwinst voor Hengelo, we komen zeker terug als het open is.”

Klik hier voor het volledige artikel op de website van de Tubantia.

Bron: www.tubantia.nl
Tekst: Anita Dunnewijk
Foto's: Annina Romita

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
1 R6 A0151 CWP - FH Loohuis