Agrarisch

Nippelvoeder-installatie

1 - FH Loohuis

Bij een varkenshouder in Haaksbergen hebben wij een mooie installatie opgeleverd. De varkenshouder was op zoek naar een manier om op voerkosten te besparen en daarnaast ook reststromen van een vlakbij gelegen fabriek te verwaarden.

Bij FH Loohuis hebben we een systeem ontwikkeld met een eigen besturingssysteem dat er voor zorgt dat er restproducten op de drinknippels van de varkens kunnen worden verstrekt naast het standaard mengvoer.
De varkenshouder heeft 2 voorraadtanks. Hier hebben we sensoren in gemaakt, zodat er automatisch gewisseld wordt per voorraadtank. Op deze manier is er mogelijkheid tot schoonmaken of onderhoud, zonder dat het systeem stil hoeft te staan. FH Loohuis levert voorraadtanks van het merk Polem.
Ons besturingssysteem is geschikt voor aansturing door een extern apparaat. Bij deze varkenshouder hebben we gebruik gemaakt van de klokfunctie van de klimaatcomputer, zodat de hoeveelheid beschikbare kaaswei bepaald kan worden en hij deze gegevens eenvoudig in kan geven in de centrale gang van de stal.

Wilt u advies in het verwaarden van reststromen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden met het voeren van vloeibare voeders op de nippel? Bel naar 074-3494301 en vraag naar Christian Ottink of Gerben Bom, of mail naar info@fhloohuis.nl.

Foto's

Klik op onderstaande afbeeldingen om ze in volledig formaat te bekijken.

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
1 R6 A0151 CWP - FH Loohuis