Agrarisch

Nippelmix voersysteem

02 IMG 2899 - FH Loohuis

Bij een vleesvarkenshouder hebben we een nippelmix-systeem mogen realiseren. De varkenshouder verstrekt zijn vleesvarkens naast het gebruikelijke droogvoer een mix van tarwegist concentraat (komt vrij bij de winning van bio ethanol uit tarwe), kaaswei (afkomstig van kaas producerende zuivelindustrie) en tarwezetmeel (restproduct van uitgewassen tarwebloem) op de drinknippels van zijn voerbak.

Vanuit de opslagtanks wordt in de weger/menger automatisch het juiste mengsel bereid door de Fancom regelcomputer. De varkenshouder kan verschillende voerbeurten instellen, waarna het mengsel automatisch aan de varkens verstrekt wordt.
Door het gebruik van bijproducten kan de varkenshouder besparen op voerkosten, kan het gezondheidstechnisch voordelen bieden door de zuurtegraad van de producten en draagt het gebruik van restproducten bij aan de verduurzaming van de sector.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden om op uw voerkosten te besparen? Neem dan vrijblijvend contact op met Christian Ottink of Gerben Bom: bel naar 074-3494301 of mail naar info@fhloohuis.nl.

Foto's

Klik op onderstaande afbeeldingen om ze in volledig formaat te bekijken.

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
Foto Rob Oude Hesselink - FH Loohuis