Wonen

Mechanische ventilatie

CWP 1218 20181213 35 mm - FH Loohuis

Bij een mechanisch ventilatiesysteem wordt de vervuilde lucht door middel van een elektrisch draaiende ventilator afgezogen in onder andere natte ruimten zoals de keuken, de badkamer en het toilet. Deze vervuilde lucht wordt naar buiten afgevoerd. Verse buitenlucht wordt op natuurlijke wijze door middel van ventilatieroosters in de woning gebracht.

Bij het afzuigen van vervuilde lucht uit de woning dient er verse lucht van buiten te worden aangevoerd, en die lucht is in een groot gedeelte van het jaar kouder dan de temperatuur in de woning. Deze lucht dient dan ook verwarmd te worden. Gemiddeld gezien neemt een natuurlijk ventilatiesysteem grofweg circa 30% van de benodigde verwarmingscapaciteit voor zijn rekening. U kunt dit systeem uitbreiden met CO2- en relatieve vochtigheidsturingen, waardoor u energie bespaart.

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
Foto Henk Jan Zwiggelaar - FH Loohuis