Wonen

Vloer- en plafondkoeling

CWP 5651 20120423 - FH Loohuis

Om de gewenste temperatuur te creëren in uw woning kunt u kiezen voor vloer- en plafondkoeling.

Vloerkoeling
Vloerkoeling kan worden toegepast door middel van de vloerverwarmingsinstallatie, er stroomt dan koud water door de verwarmingsbuizen van uw vloerverwarming. Het water onttrekt warmte aan de lucht en voert die af, waardoor het koeler wordt in uw woning. Vloerkoeling werkt dus op de omgekeerde manier als vloerverwarming. Verwarmen in combinatie met koelen werkt alleen in combinatie met een warmtepomp. Standaard vloerverwarming is aangesloten op de CV-ketel. Om te koelen is een vloeistoftemperatuur nodig die ónder de omgevingstemperatuur ligt. Die lage temperatuur wordt met een CV-ketel niet gehaald.

Plafondkoeling
Bij plafondkoeling worden er buizen in het plafond geïnstalleerd. Met behulp van een warmtepomp of koelunit stroomt er vervolgens koud water door het buizennetwerk. Het plafond fungeert dan als een groot koeloppervlak, warme opstijgende lucht koelt hierdoor af. Deze manier van koelen is dan ook stil, tochtloos en energiezuinig.

Werken bij F.H. Loohuis

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen en professionals! Werken bij F.H. Loohuis betekent werken bij een unieke werkgever, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar jij écht het verschil kan maken.

Bekijk vacatures
werkenbij
Foto Henk Jan Zwiggelaar - FH Loohuis